Ministar pravosuđa predstavio diplomatskom zboru reorganizaciju pravosudnog sustava

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/31_sijecnja 2014.JPG

Predstavnicima diplomatskog zbora ministar pravosuđa prikazao je prezentaciju i objasnio im glavne smjerove reorganizacije pravosudnog sustava, kao i faze provedbe. Među glavnim točkama koje je istaknuo bili su novi teritorijalni ustroj mreže pravosudnih tijela i uvođenje elektroničke nasumične dodjele drugostupanjskih predmeta na teritoriju cijele Republike Hrvatske.

Nakon prezentacije su diplomatski predstavnici su imali mogućnost postavljati pitanja te su informirani o pojedinim aspektima reforme i aktualnim pitanja u pravosuđu - od načina poticanja zaposlenih u pravosuđu da sudjeluju u provođenju reformi do metoda za postizanje bolje učinkovitosti pravosuđa, od pitanja "mobilnosti" zaposlenih u pravosuđu do rješavanja problema sudskih zaostataka.

Ministar Miljenić je potvrdio važnost pojedinih segmenata reforme, osobito kraćeg trajanja sudskih postupaka, a izdvojio je i podršku koju reformi pravosuđa daju Vrhovni sud i Državno odvjetništvo.Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava