Na Županijskom sudu u Bjelovaru predstavljena reorganizacija pravosudnog sustava pravosudnim i političkim dužnosnicima

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/Bjelovar_14_veljace_2014.JPG

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u petak, 14. veljače 2014. godine u Bjelovaru predstavio prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava koja bi, prema sadašnjim nacrtima prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova i Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava, od 1. siječnja 2015. godine trebala obuhvatiti Općinski sud u Bjelovaru, Prekršajni sud u Bjelovaru i Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

U pratnji pomoćnica Gordane Klarić i Sanje Nole te glavnog tajnika Damira Kaufmana, ministar pravosuđa održao je u prostorijama Županijskog suda u Bjelovaru prezentaciju predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i dužnosnicima lokalne i područne samouprave, te prikazao budući izgled pravosudnog sustava.
 
„Nema razloga da se financije i javna nabava ne rade na jednom mjestu, u sudskom sjedištu, ali to ne znači da ce građani putovati.  Građani neće putovati više zbog suda, ali će dobiti bržu i kvalitetniju uslugu i odluku u svojem predmetu“, rekao je između ostalog ministar Miljenić.

Suci, državni odvjetnici i predstavnici lokalne i područne samouprave iznijeli su svoje primjedbe i komentare, a ministar ih je pozvao da, u sklopu savjetovanja s javnošću, dostave Ministarstvu pravosuđa i u pisanom obliku.

 

 

 



Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava