Najčešća pitanja i odgovori za Javni poziv za prijavu projekata udruga u Republici Hrvatskoj

Slika /slike/checklist.jpg

Najčešća pitanja i odgovori vezana uz Javni poziv za financiranje aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima od 10. srpnja 2017. godine 

JAVNI POZIV

financiranje aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima


Najčešća pitanja i odgovori

12. rujna 2017.

 

1. pitanje:

Može li se kao partner na projektu prijaviti organizacija civilnog društva koja bi provodila samo jedan dio aktivnosti navedenih u Uputama za prijavitelje, poglavlje 2.4. Prihvatljive aktivnosti koje će se financirati putem Javnog poziva, stranica 12.-13. ili svi partneri moraju provoditi sve aktivnosti?

Odgovor:

U Javnom pozivu jasno su definirane obveze partnerske organizacije te iz njega proizlazi da su navedene aktivnosti obvezne za partnersku organizaciju. Također su moguće i druge aktivnosti kojima se pridonosi ostvarivanju ciljeva Javnog poziva, koje će također biti razmatrane za financiranje.
Stoga nije prihvatljivo da partneri budu organizacije koje bi provodile samo neke od obveznih tipova programskih aktivnosti. Prihvaćanjem takve prijave napravili bismo derogaciju natječajnih uvjeta, ali samo za jednog prijavitelja/partnera čime bismo ostale prijavitelje/partnere doveli u poziciju neravnopravnosti što nije sukladno Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15).
 

2. pitanje:

Ukoliko se na Javni poziv prijavljuje nekoliko organizacija, nositeljica i nekoliko partnerskih organizacija, moraju li sve partnerske organizacije pružati psihosocijalnu/savjetodavnu pomoć kroz individualni i/ili grupni rad, ako pružaju emocionalnu podršku i ispunjavaju sve druge uvjete navedene u Uputama za prijavitelje iz poglavlja 2.4. Prihvatljive aktivnosti koje će se financirati putem Javnog poziva, stranica 12.-13. sa Uvjeta za prijavitelje? 

Odgovor:

S obzirom da su prihvatljivi tipovi programskih aktivnosti u okviru Javnog poziva OBVEZNI za partnerske organizacije, a među njima je i pod točkom 2. pružanje psihosocijalne i savjetodavne pomoći žrtvama kroz individualni i/ili grupni rad, proizlazi da svi partneri moraju ispunjavati SVE obvezne uvjete.

Postoji mogućnost angažiranja vanjskih stručnjaka za obavljanje pojedinih aktivnosti iz određenih područja što je kao objašnjenje navedeno u tekstu Uputa za prijavitelje, 2.3. Prednosti u financiranju, točka 15. koja kaže da prednost u financiranju programa ostvaruje nositelj partnerske mreže organizacija koji na provedbi programa, kao i partnerske organizacije, namjerava angažirati stručnjake iz određenih područja za provođenje pojedinih aktivnosti (koje se mogu odnositi i na pružanje psihosocijalne/savjetodavne pomoći kroz individualni i/ili grupni rad).

 
 

Pisane vijesti | Pomoć žrtvama i svjedocima