Nova organizacija poslova u zatvorskom sustavu

Temeljem Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa, s danom 1. listopada 2018. godine Kaznionica i zatvor u Požegi razdvaja se na Kaznionicu u Požegi i Zatvor u Požegi, a Kaznionica i zatvor u Šibeniku mijenja naziv u Zatvor u Šibeniku.

Na radno mjesto upravitelja Kaznionice u Požegi raspoređen je i imenovan na položaj dugogodišnji službenik Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa Zvonimir Leopoldović, dok je na radno mjesto upravitelja Zatvora u Požegi raspoređen i imenovan na položaj dugogodišnji službenik Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa Tomislav Ferenc.

Dosadašnji upravitelj Kaznionice i zatvora u Požegi Antonio Čirko raspoređen je i imenovan na položaj pomoćnika upravitelja Kaznionice u Požegi.

Na radno mjesto upravitelja Zatvora u Šibeniku raspoređen je i imenovan na položaj službenik Uprave za zatvorski sustav i probaciju Goran Čuljak koji ima dugogodišnje službeničko radno iskustvo te koji je prethodno obavljao poslove pomoćnika upravitelja  Kaznionice i zatvora u Šibeniku.

Navedenom organizacijom poslova očekuje se unapređenje stanja sigurnosti u navedenim kaznenim tijelima i poboljšanje kvalitete uvjeta izvršavanja kazne zatvora. Također, očekuje se postizanje bolje transparentnosti rada u navedenim kaznenim tijelima, a posebice  s obzirom na činjenicu da su poslovi izvršavanja kazne zatvora od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. 
 
Kontakti navedenih kaznenih tijela su:
 
Kaznionica u Požegi
E-mail: kaznionica.u.pozegi@uzs.pravosudje.hr
Adresa: Požega, Osječka 77
Telefon: 034/230-400
Fax: 034/230-551                                  
 
Zatvor u Požegi
E-mail: Zatvor.u.Pozegi@uzs.pravosudje.hr
Adresa: Požega, Osječka 151 A
Telefon: 034/290-070
Fax: 034/273-566
 
Zatvor u Šibeniku
E-mail: zatvor.sibenik@zsi.pravosudje.hr
Adresa: Šibenik, Karla Viapuca 1
Telefon: 022/668-003
Fax: 022/336-655

Pisane vijesti | Zatvorski sustav