Obuka službenika pravosudne policije

Slika /slike/Zatvorski sustav/Vijesti/Obuka službenika pp/tečaj policija.jpg

U vremenu od 01. do 05. listopada 2018. godine u prostorijama Zatvora u Zagrebu i streljane Ministarstva unutarnjih poslova u Vrbovcu, provedena je obuka službenika pravosudne policije pod stručnim vodstvom instruktora i predavača Deana Rostohara, „SPECWOG akademija“.

U obuci službenika pravosudne policije na temu „Close Quarter Battle“ (CQB) - borbeno dokazane tehnike „čišćenja“ prostora i prostorija u kojima se nalaze potencijalno opasne osobe, sudjelovalo je ukupno 12 službenika pravosudne policije iz Zatvora u Zagrebu, Kaznionice u Lepoglavi i Kaznionice u Glini, kaznenih tijela najvišeg stupnja sigurnosti.

Tijekom obuke službenici pravosudne policije uvježbavali su tehnike borbe s pištoljem i puškom, kao i tehnike i taktike kontrole zatvorenih prostora i objekata, prilikom čega su iskazali iznimnu motiviranost i želju za daljnjim usavršavanjem.

Zadnjeg dana obuke, nove vještine su prezentirane pomoćnici ministra Jani Špero koja je tom prigodom uručila zahvalnicu Uprave za zatvorski sustav i probaciju g. Rostoharu.


Pisane vijesti