Obilježavanje 12. tjedna cjeloživotnog učenja

Uprava za zatvorski sustav i probaciju, ove godine se aktivno uključila u obilježavanje 12. Tjedna cjeloživotnog učenja (1.-7.listopada 2018.) Odjel za psihosocijalnu pomoć zaposlenicima zatvorskog sustava izradio je edukativni letak s ciljem isticanja važnosti kontinuiranog učenja, te različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja, ali i psihološke dobrobiti koju učenje donosi. Letak „Cjeloživotno učenje i psihološka dobrobit“ bit će podijeljen svim službenicima/namještenicima kaznenih tijela i probacijskih ureda.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Više detalja o aktivnostima u sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja možete naći na stranici www.cjelozivotno-ucenje.hr .

Pisane vijesti | Zatvorski sustav