Obnova pročelja zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku

Slika /slike/banneri/Obnova pročelja zgrade.png

Državne tajnice Maja Grubišin i Sanja Mišević u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine u Osijeku sudjeluju na svečanoj predaji radova na obnovi pročelja zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku

Zadnja značajna rekonstrukcija zgrade na adresi Kapucinska 21, u Osijeku provedena je 1970-tih godina nakon preseljenja tvornice „Mara“ u novosagrađenu tvornicu u Strossmayerovoj ulici u Osijeku.

Od zadnje rekonstrukcije ulično pročelje nije redovito održavano, što je rezultiralo otpadanjem žbuke i arhitektonske plastike te u konačnici montažom metalne nadstrešnice za zaštitu prolaznika.

Tim povodom Ministarstvo pravosuđa osiguralo je izradu troškovnika sanacije pročelja, a u suradnji s Gradom Osijekom osiguralo je sredstva za sanaciju.

Republika Hrvatska, Ministarstvo pravosuđa i Grad Osijek potpisali su 4. srpnja 2016. godine ugovor o sufinanciranju obnove pročelja zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Kapucinskoj ulici u Osijeku, pročelja zgrade koja se nalazi unutar Kulturno-povijesne cjeline grada Osijeka upisane u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, na temelju raspisanog otvorenog poziva Grada Osijeka za sufinanciranje Projekta obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka koji se odnose na uređenje pročelja i/ili krovova kulturnih dobara.

Ugovorom o sufinancranju kulturnog dobra, odnosno sufinanciranje obnove pročelja zgrade na adresi Kapucinska 21 u Osijeku, osigurana su sredstva sufinaciranja Grada Osijeka u iznosu od 299.999,40 kuna.

Dodatkom I. ugovoru o sufinanciranju kulturnog dobra, zgrada u Osijeku, Kapucinska 21 koji je zaključen 28. listopada 2016. godine utvrđen je iznos sufinanciranja Ministarstva pravosuđa u iznosu od 235.001,35 kuna.
 
Ukupan iznos ugovora o sufinanciranju pročelja kulturnog dobra je 535.000,75 kuna.
 
Sanacijski radovi obuhvatili su sva potrebna rušenja, demontaže i čišćenja postojećih elemenata pročelja, restauraciju (modeliranje, retuširanje, konzerviranje) vučenih žbukanih profila, arhitektonske i manufakturne plastike, sanacijsko i zaštitno  žbukanje te ličenje cijelog pročelja, hidrofobiranje poroznih elemenata pročelja, hidroizolaciju balkona, restauraciju pročeljne bravarije, popravljanje vanjske stolarije i pripadajućeg okova, restauraciju ulaznih vrata i okova, izradu novih podrumskih prozora, ugradnju novog okova, izradu novih limenih opšava.
 
Projektnu dokumentaciju pripremila je tvrtka ANICET d.o.o iz Zagreba na temelju koje je 2. rujna 2015. godine dobiveno rješenje/odobrenje Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Osijeku za radove na pročelju
 
Izvođač radova bila je tvrtka ZUBER d.o.o. iz Višnjevca

  • Ugovor br. 111/16-na od 6. rujna 2016. godine na iznos 535.000,75 s PDV-om
  • Dodatak I. za produljenje roka za 60 kalendarskih dana radi loših vremenskih prilika
  • Dodatak II. za produljenje roka do 1. svibnja 2017. godine radi loših vremenskih prilika 

Nadzor je provodio Ured ovlaštene arhitektice Valentine Slabinac iz Osijeka
  • Narudžbenica 953/16  1. rujna 2016. godine na iznos 9.400,00 kn - nije obveznik plaćanja  PDV-a

Radovi su započeli 9. rujna 2016. godine, a završili 14. travnja 2017. godine



Najave | Organizacija pravosuđa