Obnovljena zgrada Županijskog i Općinskog suda u Sisku

Slika /slike/vijesti naslovnica/2023/prosinac/Sisak.jpg

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica obišao je četvrtak, 21. prosinca obnovljenu zgradu u  kojoj su smješteni Županijski sud i Općinski sud u Sisku.

"Dinamika obnove je ubrzana, investicije su ogromne, od čega je 2,5 milijarde eura iz europskih izvora plus 800 milijuna eura iz držanog proračuna", kazao je predsjednik Vlade Plenković, istaknuvši da je u Zagrebu i na Banovini trenutno angažirano 3,3 milijarde eura te je dovršeno više od 11,5 tisuća zgrada i objekata u procesu obnove.

Predsjednik Vlade naglasio je važnost ulaganja u pravosudni sustav, podsjetivši kako je Vlada u mandatu napravila značajne iskorake ne samo u infrastrukturnim investicijama već i u povećanju materijalnih prava kako pravosudnih dužnosnika tako i služenika te će u narednom razdoblju nastaviti dijalog o tome.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u svome obraćanju naveo je da je Ministarstvo pravosuđa i uprave u velikom investicijskom zamahu, da je otvoreno 31 gradilište dok je ukupni investicijski ciklus vrijedan gotovo 450 milijuna eura.



„U obnovu ove zgrade uloženo je 3.2 milijuna eura. Unatoč objektivnim preprekama oba su suda, uz potporu nadležnih službi Ministarstva pravosuđa i uprave, kontinuirano radila i bila na usluzi građanima. Posebice zemljišnoknjižni odjel koji je građanima nakon potresa nastavio izdavati svu dokumentaciju potrebnu za obnovu njihovih domova“, poručio je ministar.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić kazao je kako je obnova nakon potresa zahtjevan i težak posao koji se mora napraviti cjelovito.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak govorio je investicijama u županiji i zahvalio Vladi na kvalitetnoj suradnji i potpori.

Ukupna vrijednost radova na zgradi u Sisku iznosila je 3.204.901,85 €, a izvođač radova je tvrtka Reliance d.o.o
 

Pisane vijesti