Održana 274. sjednica Vlade

Slika /slike/01 Sjednice Vlade RH/VRH_5910.jpg

Na 274. sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvatila je odluke o davanju prethodne suglasnosti Ministarstvu pravosuđa i uprave za sklapanje ugovora kojim će Fina nastaviti pružati usluge održavanja sustava COP te je usvojena Odluka o otpisu tražbina troškova parničnog postupka dosuđenih RH.

Ministar Malenica pojasnio je da je Zakonom o Registru zaposlenih i centraliziranom obračunu plaća u državnoj službi i javnim službama proširen krug tijela koja su obvezna plaće isplaćivati putem COP-a te je uvedena obveza korištenja COP-a za sve isplate iz državnog proračuna. Uz to, naglasio je da da će sustav centraliziranog obračuna plaća imati važnu ulogu u implementaciji novog sustava selekcije u državnoj službi kao i novog sustava plaća u državnoj službi i javnim službama.

Stoga predloženom Odlukom, pojasnio je ministar, Vlada daje prethodnu suglasnost za sklapanje novog Ugovora o pružanju usluga održavanja i poslovno-operativne podrške Registru zaposlenih i COP-u. Ugovor se sklapa na tri godine s mogućnosti produljenja budući da je prethodni ugovor sklopljen 2013. godine istekao.Sukladno Zakonu o proračunu, Vlada Republike Hrvatske uz prethodnu suglasnost Ministarstva financija dala je suglasnost Ministarstvu pravosuđa i uprave za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2024.,2025., i 2026. godini u ukupnom iznosu od 10.200.000 eura za pružanje usluga održavanja i poslovno-operativne podrške Registru zaposlenih i centraliziranom obračunu plaća u državnoj službi i javnim službama.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici je usvojila i Odluku o otpisu tražbina troškova parničnog postupka dosuđenih Republici Hrvatskoj.

Foto: VRH (arhiva) 
 
 
 

Pisane vijesti