Održan sastanak s predstavnicima sindikata

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/FOTO1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 13. prosinca 2016. godine na inicijativu pomoćnika ministra Anđelka Dundića održan je sastanak s predstavnicima svih sindikata koji egzistiraju u zatvorskom sustavu

Jedan od tema sastanka bio je prijedlog Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa koja je prethodno svim predstavnicima sindikata  dostavljena na razmatranje.

Pomoćnik ministra Dundić upoznao je nazočne s kadrovskim promjenama u Središnjem uredu, nastojanjima za uspostavom partnerskih odnosa između Uprave za zatvorski sustav i sindikata, uspostavi međusobnog povjerenja i načinima rješavanja eventualnih problema.

Svi predstavnici sindikata dali su punu potporu pomoćniku ministra i njegovom radu, naglasivši da daju suglasnost na dostavljeni prijedlog Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa koja odražava stvarno stanje u kaznenim tijelima, smanjuje broj rukovodećih radnih mjesta i time omogućuje  povećanje efikasnosti u radu.

U svojim očitovanjima predstavnici sindikata  istakli su i određene probleme te ih je pomoćnik ministra Anđelko Dundić pozvao neka svoje prijedloge dostave Središnjem uredu, obećavši kako će se po istima žurno postupati, o njima će se razgovarati te da smo u obvezi učiniti sve da bi došli do rješenja koja će zadovoljiti naše službenike kako bi tužbe državnih službenika postale iznimka. 

Pisane vijesti