Posjet ministra pravosuđa Republike Turske

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/240.JPG

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Orsat Miljenić i ministar pravosuđa Republike Turske Sadullah Ergin potpisali su danas Zajedničku izjavu u svezi suradnje između dvaju ministarstava.

Zajednička izjava međunarodni je akt sklopljen u želji za jačanjem prijateljskih odnosa, vodeći pri tome računa o važnosti uloga pravosudnih tijela u društvenom životu i imajući u vidu da je razmjena znanja i iskustava u području pravosuđa u interesu obiju država.

Njome se ostvaruje izravna komunikacija između središnjih tijela za pravosudnu suradnju i uspostavlja obveza periodičnog bilateralnog savjetovanja s ciljem unaprjeđivanja daljnje suradnje u područjima pravosuđa od interesa obiju država.

Tijekom ministarskog susreta izaslanstva stručnjaka Republike Turske i Republike Hrvatske razgovarala su o hrvatskom iskustvu u pristupu Europskoj uniji, posebice u unaprjeđenju suradnje na području međunarodne pravne pomoći, dok su turski stručnjaci prenijeli svoja bogata iskustva na području informatizacije pravosuđa.

 

 

240.JPG 242.JPG



Pisane vijesti | Bilateralni sastanci