Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova zgrade Županijskog suda u Dubrovniku

Slika /slike/Pravosudni sustav/Naslovna.jpg

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju radova za nadogradnju poslovne zgrade u Dubrovniku za potrebe smještaja pravosudnih tijela

U poslovnoj zgradi Županijskog suda u Dubrovniku smještena su skoro sva pravosudna tijela vezana za područje Županije.

 „Nadogradnjom kata na istom mjestu će biti općinski, prekršajni i županijski sud, kao i nadležna državna odvjetništva“ rekao je ministar Bošnjaković naglasivši kako je to jedan od zahvata koji je iznimno važan kako bi pravosudni djelatnici imati bolje uvjete za rad. 

Sporazumom o sufinanciranju radova za nadogradnju poslovne zgrade u Dubrovniku za potrebe smještaja pravosudnih tijela predviđena je nadogradnja jedne etaže (4.kat) na postojećoj zgradi u Ul. Dr. Ante Starčevića br. 23., a predviđena bruto razvijena površina nadogradnje je 750 m2.

Planirana cijena nadogradnje iznosi 7.000.000 kuna pri čemu će konačna cijena biti definirana po odobrenju projekta i prihvaćanju troškovnika te po provođenju postupka javne nabave.
Planirana cijena projektne dokumentacije iznosi 250.000 kn.

Izgradnja će se sufinancirati u omjerima, 55% Ministarstvo pravosuđa, 10% Dubrovačko-neretvanska županija i 35% Grad Dubrovnik

Planirani završetak radova je kroz dvije godine.

Pisane vijesti | Organizacija pravosuđa