Prijenos edukacije video linkom

  • Slika /slike/Probacija/Edukacija - Aktivnosti Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u radu s nezaposlenim osobama/slika 2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu pravosuđa 5. prosinca 2017. godine za službenike Sektora za probaciju organizirana je edukacija na temu: “Aktivnosti Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u radu s nezaposlenim osobama“.  

Cilj ove edukacije je, sukladno prethodno postignutom dogovoru, jačanje suradnje Ministarstva pravosuđa, Sektora za probaciju i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u radu sa osobama uključenim u probaciju kroz njihovo upućivanje od strane probacijskih službenika na usluge koje nudi Zavod svojim korisnicima.   

Nakon uvodnih riječi načelnika Sektora za probaciju Gorana Brkića, probacijski službenici su upoznati od strane predstavnice gđe. Marin s općenitim podacima o HZZ-u, aktivnostima koje provodi i njegovim uslugama, obvezama nezaposlenih osoba, mjerama aktivne politike zapošljavanja kao i informacijama o CISOK centrima i portalu Burze rada.

Sastanku su prisustvovali službenici probacijskih ureda Zagreba I, Zagreba II i Središnjeg ureda te su po prvi put isti mogli izravno pratiti službenici preostalih deset probacijskih ureda diljem Republike Hrvatske. Ovom prigodom je omogućena interakcija probacijskih službenika uz audiovizualno praćenje ovog događanja putem video linka i komunikacijom putem elektroničke pošte koja je korištena za dostavu upita i komentara koji su u realnom vremenu prezentirani predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ovaj način uključivanja svih probacijskih službenika diljem države u aktualne aktivnosti koje se provode u Ministarstvu pravosuđa pokazao se učinkovitim i izuzetno uspješnim te Probacijska služba ubuduće planira nastaviti s praksom izravnog informiranja i interakcije sa svojim kolegama na načine koje pruža suvremena tehnologija.

Pisane vijesti | Probacija