Sastanak državnog tajnika Martinovica s predsjednikom Komisije za europske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Ademija

Slika /slike/vijesti naslovnica/2022/travanj/IMG_4959.JPG

Državni tajnik Juro Martinović primio je u četvrtak,  7. travnja, izaslanstvo Komisije za europske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije predvođeno predsjednikom Komisije g. Arberom Ademijem.

Glavna tema sastanka bila je razmjena iskustva o usklađivanju nacionalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije.

Državni tajnik iskazao je punu podršku Republici Sjevernoj Makedoniji na putu prema Europskoj uniji, na političkoj razini, ali i kroz stručnu suradnju i razmjenu znanja i iskustva.

Naglašena je izvrsna suradnja dvaju ministarstva koja se održava redovitim susretima i projektima na kojima sudjeluju pravosudni službenici Republike Hrvatske, a s ciljem izgradnje vladavine prava i poboljšanja učinkovitosti pravosuđa u Sjevernoj Makedoniji.

Makedonska strana iskazala je važnost podrške koju Republika Hrvatska pruža Sjevernoj Makedoniji te dodatno naglasila spremnost za produbljivanje suradnje kroz razmjenu iskustva, posebice u području implementacije pravosudnog zakonodavstva i harmonizacije pravosudnog sustava s europskim standardima.

Sastanak je održan u sklopu službenog posjeta Komisije za europske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti