Sjednica Vlade: Nastavljaju se aktivnosti unaprjeđenja digitalne integracije zemljišnih knjiga i katastra

Slika /slike/01 MINISTAR/HN20240118364048.jpg

Pokrenut će se postupak za sklapanje Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt integriranih usluga zemljišne administracije i pravosuđa

Na sjednici Vlade održanoj 18. siječnja prihvaćena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt integriranih usluga zemljišne administracije i pravosuđa.

„Sklapanje Ugovora predlaže se radi daljnjeg unaprjeđenja digitalnih usluga i funkcionalne integracije zemljišnoknjižne administracije i sudskih tijela kojima upravljaju Ministarstvo pravosuđa i uprave i Državna geodetska uprava“, pojasnio je ministar Malenica.

U okviru ovog projekta financirat će se aktivnosti čija je svrha podržavanje digitalizacije i integracije zemljišnoknjižnih i sudskih podataka i usluga.

Ministar Malenica je istaknuo kako će se projektom financirati i aktivnosti kojima će se poboljšati digitalna integracija zemljišnih knjiga i katastra kao i infrastruktura sudova, zemljišnoknjižnih odjela i katastarskih ureda izgradnjom četiri nove zgrade suda i osiguranjem IT infrastrukture za 30 katastarskih ureda.

Ukupna vrijednost predloženog zajma iznosi 110 milijuna eura.
 
Izvješće o radu probacijske službe

Probacijska služba je tijekom 2022. godine radila na izvršavanju 6.303 predmeta.

Najveći broj predmeta imala su dva probacijska ureda u Zagrebu te probacijski ured u Varaždinu.

Osobe uključene u probaciju tijekom 2022. godine odradile su ukupno 370.764 sati rada za opće dobro.

Osim izvršavanja probacijskih poslova tijekom 2022. godine realizirana su četiri projekta financiranih iz Norveškog financijskog mehanizma, Europskog socijalnog fonda te Erasmus +.

O radu probacijske službe za 2022. godinu obavijestit će se Hrvatski sabor.



Foto: Hina

Pisane vijesti