Svečano zatvaranje projekta IPA 2012 „Nadogradnja sustava za praćenje predmeta (CTS) i Baze ratnih zločina“

Slika /slike/vijesti naslovnica/kuća europe.jpg

Svečanost zatvaranja projekta IPA 2012 „Nadogradnja sustava za praćenje predmeta (CTS) i Baze ratnih zločina" održat će se u četvrtak, 23. kolovoza 2018. s početkom u 11.00 sati u Kući Europe, Augusta Cesarca 4 u Zagrebu.

Projekt se financira sredstvima iz programa IPA 2012., odnosno instrumenta predpristupne pomoći Europske unije, a korisnici projekta su Ministarstvo pravosuđa, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK). Sukladno ugovoru potpisanom između Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU (SAFU) i Ugovaratelja odnosno zajednice ponuditelja IBM Hrvatska i IBM Česka republika, projekt je vrijedan 558.450 EUR od kojih se 90% financira sredstvima EU. Projekt je započeo u veljači 2017. a završava u kolovozu 2018. godine.  
Svrha ovog projekta je nadogradnja informacijskog sustava za praćenje predmeta koji se koristi na državnim odvjetništvima (CTS) kao i nadogradnja Baze ratnih zločina (BRZ) te edukacija državnih odvjetnika i službenika s ciljem razvoja modernog, učinkovitog i djelotvornog državnog odvjetništva i USKOK-a.
 
Projektom su obuhvaćene nadogradnje sustava CTS i BRZ koje, među ostalim, obuhvaćaju podršku za elektroničko poslovanje i korištenje kvalificiranih elektroničkih potpisa, povezivanje CTS-a s nizom drugih informacijskih sustava u Ministarstvu pravosuđa, MUP-u i Poreznoj upravi, izgradnja skladišta podataka i izvještajnog sustava, pristup predmetima za službene osobe preko web-a, i niz drugih nadogradnji koje značajno proširuju funkcionalnosti CTS-a i BRZ-a, povećavaju sigurnost podataka i podupiru učinkovit rad državnih odvjetništava korištenjem mogućnosti suvremenih tehnologija.
 
Očekuje se obraćanje prisutnima g. Dražena Jelenića, Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, gđe. Lane Letilović, pomoćnice ministra pravosuđa, g. Velimira Žunca, državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, g. Mislava Sovulja, pomoćnika ravnatelja Središnje agencije (SAFU) te g. Davora Malojčića i g. Dražena Penzara ispred IBM-a.
 

Najave | Projekti