Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio misu u Zatvoru u Zagrebu

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/IMG_0714.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Zatvoru u Zagrebu se Svete mise za zatvorenike održavaju svake prve i treće nedjelje u mjescu, a predvodi ih preč. Ivan Topolnjak, župnik iz župe “Svetih anđela” iz Savskog gaja već dvadeset godina.
 
Obzirom da preč.Ivan Topolnjak, župnik iz župe “Svetih anđela” iz Savskog gaja, slavi dvadesetu obljetnicu službovanja u navedenoj župi, tim povodom je u utorak, 29. ožujka 2016. godine svečano euharistijsko slavlje u Zatvoru u Zagrebu predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
 
U koncelebraciji su bili domaći župnik župe Svetih anđela preč. Ivan Topolnjak, župnik župe Uzašašća Gospodnjeg u Sloboštini Ivica Šturlić, župnik župe BDM Remetinec-Blato Stjepan Rusan i nadbiskupski tajnik Marko Vuković.
 
Prije završnog blagoslova okupljenima se obratio preč. Topolnjak, ističući kako ovih dana obilježava 20. obljetnicu otkako predvodi mise u zagrebačkom zatvoru.
„ ... U ovih 20 godina nijedanput nisam imao nikakvih neugodnosti...“ rekao je preč. Topolnjak, dodajući da svim zatvorenicima želi da što prije uskrsnu na slobodu.
 
Po završetku mise kardinal je uzvanicima, službenicima Zatvora u Zagrebu, te svakom od zatvorenika osobno uručio medaljicu Majke Božje od Kamenitih vrata.
 
Nadalje, da bi svečano euharistijsko slavlje zatvorenicima bilo što ljepše i ugodnije, nastupio je i crkveni zbor „Sveti Anđeli“ iz Savskog gaja.
           
Ispred Zatvora u Zagrebu upravitelj g. Damir Čumpek se u pozdravnom govoru zahvalio nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću na dolasku, a preč. Ivanu Topolnjaku, župniku iz župe “Svetih anđela” iz Savskog gaja na dugogodišnjem dušebrižništvu zatvorenika u ovom Zatvoru.

Pisane vijesti