„Virtualna realnost u kontekstu tretmanskih vještina“

  • Slika /slike/Projekti/Erasmus/virtualna realnost_slika 3.jpg
  • Slika
  • Slika

Prezentacija projekta „Virtualna realnost u kontekstu tretmanskih vještina“ održana je 7. lipnja 2022. u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave.

Prezentaciju je bilo moguće pratiti uživo i online čime je omogućeno sudjelovanje službenika probacijske službe i  službenika tretmana na području cijele Republike Hrvatske. Projekt koji se provodi u suradnji s Rumunjskim partnerom, European Strategies Consulting, u periodu od 01.04.2022.- 01.10.2023., a ukupna vrijednost projekta je 60.000,00 Eura.

Predstavljene su projektne aktivnosti, s posebnim naglaskom na aktivnosti razvoja digitalnih alata te edukaciju službenika. Nakon što se razviju potrebni digitalni alati i nabavi oprema za virtualnu realnost, u Bukureštu će se održati edukacija probacijski službenika i službenika tretmana u okviru teme Stvaranje terapijskog saveza koristeći VR metodu u edukaciji službenika. Projektom je previđeno sudjelovanje 5 probacijskih službenika iz Hrvatske i 5 službenika tretmana iz Rumunjske.

Također, razmatrane su i mogućnosti kasnije primjene u  radu s počiniteljima kaznenih djela.  Uključivanjem VR metodu u edukaciju službenika i eventualnu kasniju prilagodbu u radu s osuđenicima osiguravamo  jačanje kapaciteta i kvalitetu rada tretmanskih djelatnika, razvijamo nove, inovativne i digitalne alate u području rada s počiniteljima kaznenih djela, jačamo znanja i kompetencije tretmaskih djelatnika te unaprjeđujemo konkurentnost, kompetencije i motivaciju za promjenom osuđenika.