Novosti

Studijski posjet izaslanstva Norveške
Sektor za probaciju Ministarstva pravosuđa je, u okviru Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške, od 2. do 9. travnja 2017. godine ugostio uzvratnu posjetu kolega iz Norveške. 
Uzvratan posjet Kraljevini Norveškoj
U okviru projekta financiranog bilateralnim mehanizmom Kraljevine Norveške 2009.-2014., službenici Ministarstva pravosuđa boravili su u uzvratnom posjetu Kraljevini Norveškoj od 14. do 17. studenog 2016. godine
Studijska posjeta Probacijskoj službi Agder
U okviru Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške od 25. do 30. rujna 2016. godine realizirana je studijska posjeta Probacijskoj službi Agder. 
Videokonferencija povodom završetka provedbe projekta s Vijećem Europe
U petak, 16. rujna 2016. godine održana je završna videokonferencija između predstavnika hrvatskih institucija (Ministarstva pravosuđa i dvaju općinskih sudova) i Europske komisije za učinkovitost pravosuđa Vijeća Europe (CEPEJ).
Regionalni seminari namijenjeni sucima
U utorak, 12. travnja 2016. godine Ministarstvo pravosuđa je u Kući Europe, Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 4 u Zagrebu organizirao prvi u nizu regionalnih seminara namijenjenih sucima.
"Najbolja praksa i komunikacija“ – radionica (pravosuđe i unutarnji poslovi)
15. i 16. ožujka 2016. godine, u Bukureštu (Rumunjska) je održana međunarodna radionica na temu „Najbolja praksa i komunikacija“ –  pravosuđe i unutarnji poslovi, u organizaciji  Ureda financijskog mehanizma (Financial Mechanism Office – FMO) Kraljevine Norveške u suradnji s Ministarstvom pravosuđa Rumunjske.
Norveška darovnica: projekt obnove zgrade Županijskog suda u Karlovcu
Ministar pravosuđa Ante Šprlje je u petak, 4. ožujka 2016. godine s norveškom državnom tajnicom Elsbeth Sande Tronstad, norveškom veleposlanicom u Hrvatskoj Astrid Versto i pomoćnikom ministra regionalnoga razvoja i fondova EU dr. sc. Tomislavom Jurendićem obišao gradilište projekta obnove zgrade Županijskog suda u Karlovcu
„Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje“
Predstavnici Ministarstva pravosuđa zajedno sa stručnjacima CEPEJ (Europske komisije za učinkovitost pravosuđa) -a su održali u utorak, 2. rujna 2014.  prvi sastanak u sklopu projekta „Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje“