247. obljetnica osnivanja Pravnog fakulteta i Dan Pravnog fakulteta u Zagrebu

Slika /slike/vijesti naslovnica/2023/studeni/HN20231106270901.jpg

Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sudjelovao je na obilježavanju Dana Pravnog fakulteta u Zagrebu u ponedjeljak, 6. studenoga u Muzičkoj akademiji.

U svom uvodnom govoru ministar je istaknuo da je Dan Pravnog fakulteta prigoda za prisjetiti se velikih postignuća i utjecaja koji je taj fakultet ostavio u društvu kao dionik brojnih društvenih, političkih i pravnih promjena.

Govoreći o važnosti pravnog obrazovanja, istaknuo je da je izrazito važno studentima uz veliki znanstveni opus djelatnika fakulteta i teorijskog znanja, usaditi načelo pravičnosti i jednakosti kako bi neovisno o odabiru karijere bili aktivni dionici promjena u pravnom sustavu i društvu.

Ministar je podsjetio da je Vlada Republike Hrvatske potpisala Okvirni sporazum s pravnim fakultetima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu te s Akademijom pravnih znanosti Hrvatske. Cilj tog sporazuma je unaprijediti kvalitetu zakonskih tekstova.

„Koristim ovu priliku da Vam zahvalim na doprinosu koji dajete u procesu zakonskih izmjena, bilo kako članovi radnih skupina ili kao stručnjaci koji se kritički, ali vjerujem u dobroj vjeri, uključuju u javnu raspravu. Otvoreni dijalog i konstruktivni prijedlozi, u vremenu površnosti, su itekako dobro došli. U javnom diskursu vaše iskustvo, znanje i rad ima posebnu težinu“, poručio je ministar.

Ministar Malenica u ime Vlade Republike Hrvatske čestitao je dobitnicima u sedam kategorijama.

Foto: Hina/dag

Stranica