Beč - službeni posjet Saveznom ministarstvu ustavnih poslova, reformi, deregulacije i pravosuđa Republike Austrije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Posjete/Beč - dt Martinović/5.jpg
  • Slika

Državni tajnik Juro Martinović službeno je, u pratnji predstavnika/ca Ministarstva pravosuđa RH, u četvrtak, 4. travnja 2019. godine posjetio Savezno ministarstvo ustavnih poslova, reformi, deregulacije i pravosuđa Republike Austrije.

Austrijsku delegaciju predvodio je Glavni tajnik Ministarstva Christian Pilnacek, a pored njega sastanku su prisustvovali i čelnici tri uprave Ministarstva: Uprave za europske i međunarodne poslove te poslove protokola, Uprave za kazneno pravo i Uprave za zatvorski sustav.
 
Sastanak je iniciralo Ministarstvo pravosuđa RH kako bi dobili uvid u austrijski pravni okvir, pristup i iskustva u više područja: pojedini aspekti kazneno-procesnog zakonodavstva, transpozicija EU zakonodavstva u nacionalni pravni sustav, zatvorski sustav, probacija.

Također, razmijenjena su mišljenja i na temu predsjedanja Vijećem EU. Austrijska strana je informirala o svojim iskustvima i, s obzirom na to da su predsjedali u drugoj polovici 2018. godine, izrazila otvorenost za daljnju suradnju i u tom pogledu.
 
Zaključno su obje strane iskazale izuzetno zadovoljstvo susretom. Austrijska strana je prihvatila poziv za posjetu Ministarstvu pravosuđa RH kako bi se dodatno intenzivirala suradnja u područjima od obostranog interesa (EU poslovi, zatvorski sustavi).
 
Nakon sastanka hrvatska delegacija je posjetila zatvor Josefstadt kako bi dobila uvid u praktično funkcioniranje austrijskog zatvorskog sustava.

Pisane vijesti | Zatvorski sustav