Ministar Malenica na EUPAN sastanku ministara javne uprave u Ghentu

Slika /slike/vijesti naslovnica/2024/veljača/Family photo_EUPAN.jpg

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sudjelovao je na EUPAN ministarskom sastanku održanom 26. i 27. veljače u okviru belgijskog predsjedanja Vijećem EU-a u Ghentu.

Riječ je o neformalnom sastanku ministara zaduženih za javnu upravu.

Ministri su raspravljali o izazovima i perspektivama u upravljanju ljudskim potencijalima, dobrobit službenika i namještenika u javnoj upravi, kreiranju javnih politika temljenih na znanstvenim podacima, atraktivnosti javnoga sektora te ulozi AI u pružanju javnih usluga.

U svojem izlaganju ministar Malenica istaknuo je da je kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima temelj učinkovitosti javne uprave i kvalitetnijih javnih usluga.

“Vlada Republike Hrvatske u području javne uprave provodi značajne reformske procese. Uveli smo novi sustav plaća, koji uz povećanja plaća za 240 tisuća zaposlenih u javnom sektoru, donosi i novi sustav ocjenjivanja temeljen na učinkovitosti. Rezultati rada postaju ključno mjerilo napredovanja u sustavu javne uprave. Uz to, uvodimo novi, centralizirani, sustav zapošljavanja u državnoj upravi koji će biti transparentniji i objektivniji”, kazao je.
 

Pisane vijesti