Ministar Malenica o ovrhama i aktualnim pitanjima za Dnevnik Nove TV

Slika /slike/novi osj/MalenicaNOVATV.png

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica gostovao je 19. listopada u Dnevniku Nove TV i odgovarao na pitanja o planiranim izmjenama i dopunama Ovršnog zakona i drugim aktualnim pitanjima.

Ministar Malenica je istaknuo kako su u planu izmjene i dopune Ovršnog zakona kojima će smanjiti troškovi ovršnog postupka: "Izmjenama zakonskih propisa mi ćemo i to urediti, diferencirati visinu duga i s obzirom na visinu duga različito postupanje prema dužnicima. Cilj nam je da smanjimo te troškove, da ti dugovi ne narastu. Mi smo prošli tjedan Zakon uputili u proceduru. Vjerujem da ćemo početkom prosinca imati novi Zakon. Sadašnji Ovršni zakon mijenjan je 4 do 5 puta. Vjerujem da ćemo iduće godine donijeti Ovršni zakon i da ćemo utjecati na smanjenje troškova", kazao je. 

Na pitanje o curenju podataka i slučajevima korupcije ministar Malenica je izjavio: "Što se tiče curenja podataka, vjerujem da će državna tijela, provodeći istrage to utvrditi. Vjerujem da će se doći do saznanja, a mi možemo kroz izmjene zakona eliminirati to, da pravda bude dostižna.“

Glede Visokog kaznenog suda ministar Malenica je naveo kako se očekuje odluka ustavnih sudaca o osnivanju Visokog kaznenog suda te kako se i dalje ide u smjeru osnivanja tog suda. 

Snimku gostovanja ministra Ivana Malenice u Dnevniku Nove TV od 19. listopada pogledajte ovdje.

Pisane vijesti