Odbor za pravosuđe održao tematsku sjednicu o reorganizaciji pravosudnog sustava

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/21_sijecnja_2014.jpg

Odbor za pravosuđe Hrvatskog Sabora održao je, u utorak 21. siječnja 2014. godine u prostorijama Ministarstva pravosuđa, tematsku sjednicu o reorganizaciji pravosudnog sustava o čemu je Ministarstvo pokrenulo savjetovanje s javnošću 14. siječnja ove godine.


Ministar pravosuđa Orsat Miljenić prezentirao je saborskim zastupnicima i vanjskim članovima Odbora za pravosuđe prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj.

-         Građani će dobiti brže rješavanje predmeta, a suci će dobiti isto radno opterećenje, rekao je, između ostalog, ministar pravosuđa Orsat Miljenić prezentirajući projekt reorganizacije pravosudnog sustava.

Članovi Odbora za pravosuđe podržali su prezentirani plan reorganizacije pravosudnog sustava, uz pojedine primjedbe, primjerice poput onih da bi teritorijalni preustroj bilo potrebno dodatno razmotriti. Zastupnik Josip Đakić je predložio i da se zadrži 24 općinska suda, što bi, uz tri suda u Zagrebu odgovaralo županijskom teritorijalnom ustroju. Ministar Miljenić odgovorio mu je da je već napušten i koncept županijskih sudova u sjedištima županija.

-         Ovo o čemu smo raspravljali danas nije nevažna promjena, ovo je prijelaz s kvartovske trgovine mješovitom robom na šoping centre. Cijelom problemu nije se pristupilo politički, nego na menadžerski način, kazao je predsjednik Odbora za pravosuđe Josip Kregar.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić jučer je i čelništvu Hrvatske odvjetničke komore prezentirao reorganizaciju pravosudnog sustava.

 



Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava