Potpisan Sporazum o suradnji na osiguranju rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Potpisivanje Sporazuma - podrška žrtvama i svjedocima/IMG_4145.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo pravosuđa i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u srijedu, 14. lipnja 2017. godine potpisali su Sporazum o suradnji na osiguranju rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. 

Sporazumom, koji su potpisali državni tajnik dr.sc. Kristian Turkalj i izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek, definiraju se obveze Ministarstva pravosuđa na osiguranju uvjeta rada Pozivnog centra te obveze Udruge u ostvarenju provedbe aktivnosti Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.
 
Nastavno na dosadašnju četverogodišnju uspješnu suradnju, potpisivanjem Sporazuma Ministarstvo pravosuđa nastavilo je s praksom formalnog uključivanja organizacija civilnog društva i volontera u razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima, što doprinosi podizanju kvalitete usluga, otvorenosti i pristupačnosti tijela državne uprave te jačanju društvene osjetljivosti za prava građana.
 
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osnovan u srpnju 2013. godine omogućava građanima pozivom na besplatni telefonski broj: 116-006 dobivanje informacija o pravima žrtava i svjedoka, emocionalne podrške, praktičnih informacija, kao i informacija koje im institucije i organizacije mogu pružiti dodatne oblike pomoći.
 
Linija je otvorena radnim danom od 8:00 do 20:00 sati i djeluje kroz organizirana dežurstva posebno obučenih volonterskih timova, redovno educiranih za rad sa žrtvama i svjedocima, s kojima koordinatori Pozivnog centra svakodnevno rade u svrhu postizanja i održavanja kvalitete usluge.
Usluga je dostupna i na engleskom jeziku, a do sada je Nacionalni pozivni centar zaprimio preko 5.000 poziva.
 
Pozivamo sve građane i građanke koje u svojstvu žrtve ili svjedoka imaju potrebu za dodatnim informacijama ili emocionalnom podrškom neka se jave na besplatni broj telefona Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja - 116-006

Pisane vijesti | Pomoć žrtvama i svjedocima