Natječajna komisija

Natječajni postupak provodi komisija koju imenuje čelnik državnog tijela koje je raspisalo javni natječaj. Komisija ima neparan broj, a najmanje tri člana. Članovi Komisije imenuju se iz reda službenika koji imaju potrebno obrazovanje i stručno znanje u svezi s poslovima radnog mjesta koje se popunjava, sadržajem testiranja i provjerom posebnih znanja, sposobnosti i vještina.  vezano za utvrđivanje znanja, sposobnosti i vještina kandidata u postupku javnog natječaja.

Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na javni natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a čije su prijave pravodobne i potpune i te navedene kandidate s te liste upućuje na testiranje i intervju.

Komisija provodi testiranje i razgovor (intervju) s kandidatima radi utvrđivanja njihovog znanja, sposobnosti i vještina te rezultata u dosadašnjem radu, utvrđuje rang-listu kandidata, s obzirom na rezultate provedenog testiranja i razgovora (intervjua) i čelniku tijela podnosi izvješće o provedenom postupku, uz koje prilaže rang-listu kandidata .