Održano Međunarodno sportsko natjecanje u Grapplingu

  • Slika /slike/Grappling natjeacnje 0812.2023/DSC_0349.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi, 8. prosinca 2023., održano je Međunarodno sportsko natjecanje iz borilačke vještine grappling

U organizaciji Centra za izobrazbu, u suradnji s Kaznionicom u Lepoglavi i Središnjim uredom za zatvorski sustav, 8. prosinca 2023. godine u Lepoglavi je održano međunarodno natjecanje u Grappling-u. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Osnovne škole "Ante Starčević" u Lepoglavi, a svečano ga je otvorio državni tajnik Ministarstva pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina.
 
Grappling, borilačka vještina koja objedinjuje hrvanje, jiu-jitsu, judo, sambo, i druge borilačke sportove bez udaraca, privukla je preko 70 natjecatelja. Sudionici natjecanja bili su pripadnici Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, te Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Međunarodnu notu natjecanju dali su službenici slovačke zatvorske službe.
 
Ovo je događanje pridonijelo poboljšanju tjelesne spremnosti službenika sustava domovinske sigurnosti, širenju znanja o borilačkim vještinama, razvoju osobina upornosti, izdržljivosti i posvećenosti cilju koje službenici primjenjuju u svakodnevnom izvršavanju službenih zadaća kao i motiviranosti službenika. Važno je istaknuti i unaprjeđenje međuresorne suradnje državnih tijela, ali i suradnje s drugim sportskim udrugama, savezima i ostalim pravnim osobama.
 
U pauzi natjecanja održana je međuresorna pokazna vježba pravosudne policije i Antiterorističke jedinice Vojne policije. Predmetna vježba pozitivno je prihvaćena u zajednici kao i među učenicima Srednje policijske škole "Josip Jović," koji se školuju za potrebe Uprave za zatvorski sustav i probaciju i nazočili su samom natjecanju. Prikazana vježba istaknula je visoku razinu profesionalnosti i znanja članova spomenutih postrojbi.
 
U ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su i natjecatelji iz Republike Slovačke.
 
U ženskoj konkurenciji, ekipa Zatvora u Zagrebu osvojila je prvo mjesto, dok je drugo i treće mjesto pripalo ekipama Sektora osiguranja pravosudnih tijela i Počasno zaštite bojne. U muškoj konkurenciji, prvo mjesto osvojila je ekipa Antiterorističke jedinice Lučko, dok je drugo i treće mjesto pripalo ekipama Počasno zaštite bojne i Zatvora u Zagrebu.
 
Službenici slovačke zatvorske službe pridružili su se natjecanju te su zajedno sa službenicima Zatvora u Splitu demonstrirali profesionalnu vještinu u grapplingu.
 
Natjecanje je potvrdilo visoku razinu tjelesne spremnosti, znanja o borilačkim vještinama te profesionalnosti službenika sustava domovinske sigurnosti.

Snimka natjecanja



Snimka međuresorne pokazne vježbe