Održano stručno predavanje i sastanak Tima za psihološke krizne intervencije u okviru projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta probacijske službe“

  • Slika /slike/1695903289616.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Odjela za psihološku potporu službenicima zatvorskog sustava i probacije u Trakošćanu je 27. rujna 2023. godine održan sastanak Tima za psihološke krizne intervencije.

U okviru Uprave za zatvorski sustav i probaciju djeluje Tim za psihološke krizne intervencije sastavljen od službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
 
Tim za psihološke krizne intervencije je namijenjen pružanju psihološke potpore službenicima/namještenicima u kaznenim tijelima i probacijskim uredima nakon visokostresnih i potencijalno traumatskih događaja.
 
Sastanak je održan u okviru aktivnosti projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta probacijske službe“.
 
Na sastanku je izrađena analiza aktivnosti koje se u suradnji s Centrom za izobrazbu provode u svrhu prevencije psihičkog stresa s naglaskom na prevenciju alkoholizma, razvijanju komunikacijskih vještina na radnom mjestu i aktivnosti na unapređenju kompetencija rukovodećih državnih službenika s ciljem prevencije i ublažavanja psihičkog stresa.
 
Tom prigodom, prezentirano je i izvješće o provedenim aktivnostima tijekom 2022. godine.
 
Tijekom susreta članovi Tima su imali priliku razmijeniti iskustva u provođenju intervencija te dati prijedloge za unapređenje zaštite psihičkog zdravlja službenika zatvorskog sustava i probacije.
 
Također, održana je i radionica na temu Kognitivne terapije pune svjesnosti usmjerene na stres.
 
Na kraju sastanka iznijeti su prijedlozi za obilježavanje pet godina utemeljenja i djelovanja Tima za psihološke krizne intervencije, koji je podsjetimo Odlukom čelnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju utemeljen 27. studenoga 2018. godine. Skup je ocijenjen izuzetno pozitivno i naglašen je značaj redovitog održavanja sastanaka Tima i aktivnosti na unapređenju kompetencija članova Tima.

Stranica