Provedba nadogradnje sudskog registra radi uvođenja novih e-usluga

U kolovozu 2022. godine je između Ministarstva pravosuđa i uprave i tvrtke, Primus savjetovanje d.o.o., potpisan ugovor o usluzi nadogradnje sudskog registra radi uvođenja novih e-usluga u okviru projekta „e-Sudski registar – faza 2“ s rokom provedbe od 15 mjeseci.

12. rujna 2022. održan je prvi radni (kick off) sastanak na kojem su predstavnici Primus savjetovanje d.o.o. prezentirali Plan rada s detaljnim pregledom aktivnosti, njihovog trajanja i očekivanih isporuka te Metodologiju rada. Također su se upoznali s tekućim i planiranim projektnim aktivnostima Ministarstva pravosuđa i uprave koje su relevantne za proces isporuke ugovorenih usluga te s relevantnim dionicima za proces isporuke usluge.
U okviru projekta uspostaviti će se podrška poslovnim procesima i tehnološki će se unaprijediti sustav sudskog registra radi uvođenja e-usluga i međusobno povezati sve sudionike u postupku. Uspostavit će se servis prema NIAS-u i korisničkom pretincu u okviru usluge e-Građani/e-Poslovanje s ciljem elektroničke komunikacije.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.972.570,00 kn dok vrijednost ugovorene usluge iznosi 7.500.000,00 kn.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ministarstva pravosuđa i uprave.