Javni poziv

Ministarstvo pravosuđa
Uprava za zatvorski sustav
Zagreb, 12.rujna 2016, godine
 
objavljuje
 
POZIV
 
za prijavu na Natječaj za financiranje projekata/programa udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojne mjere 
 
(1) Ministarstvo pravosuđa, Uprava za zatvorski sustav, poziva udruge koje su programski usmjerene na rad u području socijalne, humanitarne, kulturne, odgojno-obrazovne, sportske, zdravstvene, tehničke i informatičke djelatnosti, zatim području promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite okoliša te socijalnog poduzetništva da se prijave za financijsku podršku projektima/programima koji su usmjereni radu sa zatvorenicima/maloljetnicima i njihovim obiteljima sa svrhom pružanja potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojne mjere.
 
(2) Udruge sukladno ovom Natječaju mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja:
  • PI. – potpora realizaciji programa tretmana sa specifičnim skupinama zatvorenika (npr. ovisnici, oboljeli od PTSP-a, počinitelji nasilnih kaznenih  djela, i dr.) prema modelu koji se provodi u zatvorskom sustavu u kaznenim tijelima i priprema za nastavak tretmana na slobodi
  • PII. – potpora realizaciji aktivnosti slobodnog vremena za zatvorenike i maloljetnike
  • PIII. - potpora unaprjeđenju i provođenju formalnog i neformalnog obrazovanja zatvorenika i maloljetnika
  • PIV. -  priprema  postpenalnog prihvata zatvorenika i maloljetnika
  • PV. - aktivnosti socijalnog poduzetništva i  koje bi uz rad zatvorenika osiguravale izobrazbu za veću zapošljivost zatvorenika i maloljetnika po otpustu s izdržavanja kazne
  • PVI. -  pružanje potpore zatvorenicima i maloljetnicima u očuvanju obiteljskih
(3) Aktivnosti za koje udruge mogu prijaviti kroz projekte/programe koji su usmjereni radu sa zatvorenicima/maloljetnicima i njihovim obiteljima sa svrhom pružanja potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojne mjere detaljno su opisane u Uputama za prijavitelje na Natječaj za financiranje projekata/programa usmjerenih pružanu potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojne mjere
 
 (4) Ukupno planirana vrijednost Natječaja je _______3.100.000_____ kuna.
 
Projekti se mogu prijaviti na razdoblje provedbe do 12 mjeseci a programi najviše za razdoblje provedbe do 36 mjeseci.
 
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu za razdoblje provedbe do 12 mjeseci je ___30.000____ kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je _150.000____  kuna.
 
Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu za razdoblje provedbe do 36 mjeseci je ___100.000____ kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je __450.000____  kuna.
 
(5) Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana, a završava 12.listopada 2016.godine, odnosno do 15:00 sati istog dana ukoliko se radi o osobnoj dostavi ili putem dostavljača.
(6) Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta u okviru ovog Natječaja, od kojih samo jedan može biti na razdoblje od 36 mjeseci.
 
Ista udruga može biti partner u više od jedne prijave.
 
Prijavu projekta na Natječaj može podnijeti udruga koja je upisana u Registar udruga i djeluje najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj zaključno s danom objave Natječaja koja je programski usmjerena na rad u području socijalne, humanitarne, kulturne, odgojno-obrazovne, sportske, zdravstvene, tehničke i informatičke djelatnosti, zatim području promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite okoliša te socijalnog poduzetništva što je razvidno iz ciljeva i popisa djelatnosti u statutu udruge, koja je upisana u Registar neprofitnih organizacija i vodi transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija i koja je ispunila ugovorne obveze prema Ministarstvu pravosuđa te svim drugim davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora.  
Natječajnoj dokumentaciji potrebno je priložiti
Prije potpisa ugovora udruga će morati priložiti dokaze da se protiv odgovorne osobe u udruzi i voditelja projekta ne vodi kazneni postupak, te da udruga ima podmirene sve doprinose i plaćen porez.
 
(7) Kako se može ostvariti prednost u financiranju projekta i tko nema pravo prijave na Natječaja detaljno je opisano u Uputama za prijavitelje na Natječaj za financiranje projekata/programa usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojne mjere.
 
(8) Prijedlozi projekata/programa dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa https://mpu.gov.hr/.
 
Natječajnu dokumentaciju treba poslati preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno (predaja u urudžbenom uredu) na sljedeću adresu:
 
Ministarstvo pravosuđa
Uprava za zatvorski sustav
Ulica grada Vukovara 49
 
Natječaj za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora
 
“Ne otvarati prije sastanka Povjerenstva  za provjeru propisanih uvjeta”
 
Postupak zaprimanja, otvaranja i pregleda dostavljenih prijava, procjena prijava, dostava dodatne dokumentacije, ugovaranje, donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava, podnošenje prigovora, postupanje s dokumentacijom kao i indikativni kalendar provedbe Natječaja detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje na Natječaj za financiranje projekata/programa usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanje kazne zatvora/odgojnih mjera.
Razmatrat će se samo projekti koji su pravodobno prijavljeni, te koji u cijelosti zadovoljavaju propisane uvjete Natječaja.
 
(9) Sva pitanja vezana uz ovaj Natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: info-udruge@uzs.pravosudje.hr