„Direktan rad sa žrtvama/svjedocima kaznenih djela“ - prva online edukacija za predstavnice sustava za podršku žrtvama i svjedocima

Slika /slike/Prva edukacija.jpg
Dana 20. lipnja 2022. održana je prva online edukacija pod nazivom "Direktan rad sa žrtvama/svjedocima kaznenih djela" za 14 predstavnica sustava za podršku žrtvama i svjedocima.
Teme prve online edukacije bile su:
  • Komunikacijske vještine u direktnom radu
  • Specifičnosti telefonskog savjetovanja
  • Osobni kontakt s klijentom/icom
  • Podrška žrtvama kada su nezadovoljne kaznenim postupkom
 
Edukaciju je održala udruga Ženska soba pod vodstvom Anamarie Drožđan-Kranjčec, mag. iur. (Ženska soba), a predavačice su bile  dr. sc. Maja Mamula (Ženska soba), Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja (Ženska soba) i Jasna Belamarić, psihologinja, stručnjakinja u području komunikacijskih vještina i savjetodavnog rada.
Edukacija je sastavni dio projekta „Unapređenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima" koji provodi Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, a koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. U okviru tog projekta Ženska soba je izabrana kao izvoditeljica aktivnosti provedbe 6 jednodnevnih online edukacija za predstavnice/ke sustava za podršku žrtvama i svjedocima, odnosno za predstavnice odjela za podršku žrtvama i svjedocima na županijskim sudovima u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Vukovaru, Splitu, Rijeci i Zadru i predstavnice Službe za podršku žrtvama i svjedocima.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda