Trening za trenere „Pojedinačna procjena potreba žrtve“

  • Slika /slike/Projekti/1_dan treninga_16 do 18 05 2022.jpg
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu pravosuđa i uprave od 16. do 18. svibnja 2022. godine održao se trening za trenere pod naslovom „Pojedinačna procjena potreba žrtve“. 

Trening su organizirali Ministarstvo pravosuđa i uprave te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima sredstvima iz projekta „Unapređenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“ koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Cilj treninga bio je upoznati pravosudne djelatnike i druge stručnjake unutar sustava podrške žrtvama i svjedocima s važnosti provođenja pojedinačne procjene žrtve te im dati alate za bolje razumijevanje psiholoških posljedica nasilja za žrtve.
Na trodnevnom treningu brojni su stručnjaci i stručnjakinje imali priliku podijeliti znanje i iskustva kako iz područja prava tako i iz direktnog iskustva rada sa žrtvama kaznenih djela i prekršaja. Trening je bio podijeljen u tri zasebne kategorije, po danima, te su obrađeni pravni i psihološki aspekt provođenja pojedinačne procjene potreba žrtava i međunarodni aspekt sa primjerima dobre prakse.
Edukaciju su provodile prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas, redovita profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Ljiljana Stipišić, sutkinja Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja u području traumatske psihologije i Aleksandra Ivanković, zamjenica izvršnog direktora organizacije Victim Support Europe.



Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda