Održana on line izobrazba „Nisam kriv“

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/nisam kriv2.jpg
U organizaciji Centra za izobrazbu 27. svibnja 2021. godine uspješno je održana online  izobrazba pod nazivom „Nisam kriv“ s naglaskom na najčešće pogreške u primjeni materijalnog prekršajnog i kaznenog prava tijekom suđenja, kako prilikom ulaska osuđenika/zatvorenika u zatvorski sustav tako i cijelim tijekom izvršavanja zatvorske kazne.

U drugom dijelu bilo je riječi o tematskim cjelinama i pravnim institutima karakterističnim za hrvatsko zakonodavstvo koji mogu biti od velikog utjecaja na kvalitetu i konačan ishod procesuiranja počinjenih prekršaja ili kaznenih djela.
Cilj izobrazbe je stjecanje uvida u važnost praćenja pravnih  propisa te usvajanje  svih onih temeljnih pravnih načela čija nepravilna primjena i tumačenje može dovesti do  pogrešaka u primjeni materijalnog prava.

U online izobrazbi „Nisam kriv“ sudjelovalo je ukupno 20 sudionika/ca iz Zatvora u Puli – Pola, Karlovcu, Dubrovniku, Gospiću i Osijeku, zatim Kaznionica u Valturi, Lipovici-Popovači, Glini i Turopolju, Zatvorske bolnice u Zagrebu, Probacijskih ureda u Varaždinu i Gospiću, Centra za izobrazbu te Središnjeg ureda za probaciju.
 
Centar za izobrazbu, u skladu s propisanim epidemijskim mjerama, iz mjeseca u mjesec kontinuirano organizira provedbe različitih  online izobrazbi  za zainteresirane službenike/ce zatvorskog i probacijskog sustava.
 
O tome više možete saznati na web stranici Centra za izobrazbu:  https://mpu.gov.hr/UserDocsImages/24277.