Edukacije Vijeća za Kodeks

1. edukacija Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti
U prostoru Nacionalne sveučilišne knjižnice 5. srpnja 2023. godine održana je prva edukacija Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti. 

Edukacija je održana sukladno člancima 12., 25. i 33. Kodeksa i bila je namijenjena predsjedniku i članovima Vlade RH.  Kako se Kodeksom ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti utvrđuju  načela ponašanja na temelju kojih državni dužnosnici u tijelima izvršne vlasti postupaju tijekom obnašanja dužnosti, razrađuju pojedina pitanja integriteta dužnosnika, prava je edukacija bila posvećena upravo navedenom.

Prezentaciju o sadržaju i primjeni Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti kao i obvezama državnih dužnosnika koje proizlaze iz Kodeksa, kao i o ovlastima Vijeća, održale su predsjednica Vijeća dr.sc. Sunčana Roksandić i zamjenica predsjednice Vijeća dr.sc. Gordana Marčetić u ime Vijeća, dok su edukaciji nazočile sve članice.
 
2. i 3. edukacija Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti
Edukacije su održane 28. i 29. studenoga 2023. sukladno člancima 12., 25. i 33. Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti kojim su utvrđena načela ponašanja na temelju kojih državni dužnosnici postupaju tijekom obnašanja dužnosti te su razrađena pojedina pitanja integriteta dužnosnika, stoga su edukacije bile posvećene upravo navedenom.

Prezentaciju o sadržaju i primjeni Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti, o obvezama državnih dužnosnika koje proizlaze iz Kodeksa, kao i o ovlastima Vijeća, održale su predsjednica Vijeća dr. sc. Sunčana Roksandić i zamjenica predsjednice Vijeća dr.sc. Gordana Marčetić u ime Vijeća, dok su edukacijama nazočile sve članice.
4. edukacija Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti
Edukacija namijenjena prvenstveno državnim tajnicima u ministarstvima i čelnicima državnih upravnih organizacija održana je 14. veljače 2024., sukladno člancima 12., 25. i 33. Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti kojim su utvrđena načela ponašanja na temelju kojih državni dužnosnici postupaju tijekom obnašanja dužnosti te su razrađena pojedina pitanja integriteta dužnosnika.

Prezentaciju o sadržaju i primjeni Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti, o obvezama državnih dužnosnika koje proizlaze iz Kodeksa, kao i o ovlastima Vijeća, održale su predsjednica Vijeća dr. sc. Sunčana Roksandić i zamjenica predsjednice Vijeća dr.sc. Gordana Marčetić u ime Vijeća, dok su edukaciji nazočile sve članice.