Projekt IPA 2010 „Jačanje učinkovitosti pravosuđa u Republici Hrvatskoj“

Slika /arhiva/Root Folder/MPRH/Slike/IMG_7578.jpg

Projekt IPA 2010 „Jačanje učinkovitosti pravosuđa u Republici Hrvatskoj“, ukupne vrijednosti 1.159.741,99 eura, svečano je predstavljen u petak u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, uz nazočnost ministra pravosuđa Republike Hrvatske Orsata Miljenića,  državnog ministra u Ministarstvu pravosuđa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske Lorda Tom McNallya, ministra pravosuđa Republike Latvije Janisa Bordansa, člana Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Luigi Barile, predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branka Hrvatina te voditelja projekta od strane zemlje članice Europske unije Davida Greensmitha.

„Zadovoljan sam ovim projektom, jer se elementi ovog IPA projekta poklapaju s onim što Ministarstvo pravosuđa želi napraviti, kao što je jačanje učinkovitosti i profesionalnosti u pravosuđu“,
rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na svečanom predstavljanju ovog projekta.

Prije službenog predstavljanja ovog projekta, ministar pravosuđa Orsat Miljenić primio je na bilateralne sastanke dvojicu visokih gostiju iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Republike Latvije.

Na sastanku s Lordom Tomom McNallyjem potvrđeni su dobri bilateralni odnosi dvaju zemalja, a razmijenjeni su i stavovi o raznim pitanjima u domeni pravosuđa, poput reorganizacije, racionalizacije i informatizacije pravosudnog sustava. Britanska strana je istakla zadovoljstvo zbog hrvatskog članstva u EU, te je obostrano istaknuto uvjerenje u dodatno jačanje bilateralnih odnosa u okviru EU.

Na sastanku s ministrom pravosuđa Republike Latvije Janisom Bordansom također se razgovaralo o racionalizaciji i informatizaciji pravosuđa, a buduće članstvo Republike Hrvatske u EU je izdvojeno kao mogućnost za dodatnu suradnju kao i kroz razmjenu iskustava na razini stručnjaka u domeni EU poslova.



Pisane vijesti | Projekti