13. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/EPTA.png

Konferencija je ove godine održana online u Slovačkoj 28. i 29. rujna 2020. godine.

Centar je aktivni član Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA (The European Penitentiary Training Network) od njegovog osnutka 2010. godine, te predstavnici hrvatskog zatvorskog sustava redovno sudjeluju i doprinose godišnjim konferencijama i cjelokupnom radu Udruženja.
13. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA  ove godine održana je u Bratislavi. Konferencija je održana u planiranom terminu 28. i 29. rujna 2020. godine ali je zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 održana putem online platforme.
Tijekom online Konferencije naglasak je stavljen na razmjenu iskustava u radu predstavnika zatvorskih sustava tijekom pandemije COVID-19. Predstavljene su i teme o inovativnim metodama i pristupima u osposobljavanju zatvorskih službenika na daljinu. Također, predstavljeni su i rezultati triju ekspertnih skupina SIG 1 - menadžment/rukovodeći kadar,  SIG 2 -  dinamička sigurnost i SIG 3 -  rad s izazovnim zatvorenicima.
Izvješće s ovogodišnje EPTA konferencije nalazi se na poveznici:
https://www.epta.info/wp-content/uploads/2020/11/EPTA-Annual-Conference-report.pdf