14. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA ove godine održana je u Poljskoj od 21. – 23. rujna 2021. godine u Varšavi

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/21 do 23-09-2021-14 godišnja Konferencija udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskog sustava/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Centar za izobrazbu zatvorskog sustava i probacije RH je aktivni član Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA (The European Penitentiary Training Network) od njegovog osnutka 2010. godine, te predstavnici hrvatskog zatvorskog sustava redovno sudjeluju i doprinose godišnjim konferencijama i cjelokupnom radu Udruženja.

Tema ovogodišnje Konferencije bila je „Zatvorska služba u vrijeme COVID -a: Utjecaj na izobrazbu i poučavanje“ te su prezentacije radova na navedenu temu održali predstavnici različitih zatvorskih sustava zemalja sudionica Konferencije. U sklopu Konferencije također su održane i 3 interaktivne radionice u kojoj su podijeljena iskustva vezana uz navedenu temu.

Kao dio programa Konferencije organiziran je i obilazak Središnjeg centra za izobrazbu u Kaliszu, Poljska (Central training Centre of Prison Service COSSW, Kalisz, Poljska).

Posebnog ove Konferencije je bila organizacija u hibridnoj formi, gdje je polaznicima omogućeno da sudjeluju uživo ili online.