Slovenska nacionalna agencija - Centar za mobilnost i europske programe obrazovanja i osposobljavanja (CMEPIUS) odobrila projekt u programu ERASMUS+ KA210

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Slovenska delegacija/grupna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Organiziran službeni posjet slovenske delegacije zatvorskom sustavu Republike Hrvatske u vrijeme adventa.

Uz pozitivnu, interaktivnu i radnu atmosferu u Zagrebu je u vremenu od  5. do 7. prosinca 2023. godine upriličen trodnevni službeni posjet slovenske delegacije, odnosno članova Uprave Republike Slovenije za izvršavanje kaznenih sankcija (URSIKS-a)  kao i članova projektnog tima Cene Štupar - CILJ) zatvorskom sustavu Republike Hrvatske. 

Od ukupno tri dana koliko je trajao službeni posjet slovenske delegacije, prvi dan posjeta u prostoru Ministarstva pravosuđa i uprave, Uprave za zatvorski sustav i probaciju organiziran je radni sastanak ravnatelja nadležnog za zatvorski sustav Republike Hrvatske s visokim članovima slovenske uprave (URSIKS-a) i direktorom projektnog tima Cene Štupar (CILJ) i oba projektna tima te je pritom od strane ravnatelja aktualizirano trenutno stanje u Upravi za zatvorski sustav i probaciju Republike Hrvatske. Ravnatelju nadležnom za zatvorski sustav od strane voditelja projekta sa slovenske i hrvatske strane prezentirani su kratkoročni i dugoročni ciljevi odobrenog  Erasmus+ projekta pod nazivom „Jačanje osobne odgovornosti u zatvorskom sustavu za održivi razvoj“ - kratko FirstINthenOUT) kao i budući planovi za apliciranje na drugi veći zajednički projekt u 2024. godini. 

U daljem tijeku službenog posjeta održano je nekoliko koordinacijskih sastanaka oba projektna tima te je organiziran i planiran obilazak Zatvora u Zagrebu, Centra za dijagnostiku i Centra za izobrazbu te prezentiran način rada i organizacijska struktura navedena tri kaznena tijela.

U siječnju 2024. godine ovim putem najavljujemo uzvratni službeni posjet projektnog tima Centra za izobrazbu slovenskoj upravi i projektnom timu Cene Štupar u Ljubljani kada će biti i službena podjela certifikata II. razine obrazovanja svih 8 multiplikatora u projektu. I. razina certificiranja uspješno je završila za sve multiplikatore u rujnu i listopadu 2023. godine.

Erasmus + projekt KA210 započeo je službeno s provedbom 1. rujna 2023. godine i provodit će se u zatvorskom sustavu Republike Slovenije i Republike Hrvatske zaključno do 28. veljače 2025. godine.

“Projekt sufinancira Europska unija -  Erasmus + projekti.  Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Centra Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i osposobljavanja (CMEPIUS). Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih“.