12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/EPTE/1 group photo.jpg

12. godišnja Konferencija Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA  ove godine održana je u Rumunjskoj 18. i 19. lipnja 2019. u Targu Ocna

Centar za izobrazbu zatvorskog sustava i probacije RH je aktivni član Udruženja centara za izobrazbu službenika zatvorskih sustava – EPTA (The European Penitentiary Training Network) od njegovog osnutka 2010. godine., te predstavnici hrvatskog zatvorskog sustava redovno sudjeluju i doprinose godišnjim konferencijama i cjelokupnom radu Udruženja.
 
EPTA udruženju ove godine na Konferenciji u Rumunjskoj svečano je pristupila i Slovačka.
 
Od lipnja 2018. do svibnja 2021. godine Upravno vijeće EPTA-e čine predstavnici Poljske, Francuske, Švedske, Irske i Rumunjske a članovi Upravnog vijeća tijekom navedenog razdoblja usko će surađivati s  dvije međunarodne organizacije Europris-om i Nizozemskim helsinškim odborom.

Tema ovogodišnje Konferencije bila je „Motivacija službenika i ostanak u službi“ te su prezentacije radova na navedenu temu održali predstavnici različitih zatvorskih sustava zemalja sudionica Konferencije te su održane i 4 interaktivne radionice koje su se održale simultano te su sudionici mogli izabrati na kojoj će prisustvovati. Osim przentacija i radionica sudionicima Konferencije omogućen je i obilazak S.N.P.A.P. trening centra - Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tigru Ockna.