Prezentacija centra za izobrazbu na međunarodnom online regionalnom sastanku na temu strukturnog i strateškog razvoja izobrazbe zatvorskih službenika koji rade s maloljetnicima

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/13-04-2021-Prezentacija centra za izobrazbu  na međunarodnom online regionalnom sastanku/2.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Nizozemski Helsinški odbor je pozvao Centar za izobrazbu na sudjelovanje na online regionalnom sastanku 13. travnja 2021. godine na kojem su sudjelovali predstavnici Nizozemskog Helsinškog odbora, Nizozemske Agencije za skrbništvo, Ministarstva pravosuđa (Albanija), Ministarstva pravosuđa (Kosovo), Uprave za zatvorski sustav Sjeverne Makedonije, predstavnici različitih institucija koje rade s maloljetnicima i Centri za izobrazbu koji su uključeni u projekt na temu strukturalnog i strateškog razvoja vezanog uz zatvorske službenike koji rade s maloljetnicima.
 
Ovaj događaj je organiziran u okviru projekta "Prema sigurnom, stimulirajućem i rehabilitacijskom zatvorskom okruženju za djecu i maloljetnike u sukobu sa zakonom u Albaniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji“.
 
Uloga Centra za izobrazbu bila je prezentirati primjere dobre prakse izobrazbi koje je Uprava za zatvorski sustav i probaciju  Republike Hrvatske dobila kroz Twinning EU IPA projekt „Podrška zatvorskom sustavu RH“ (CRO PRISYS), a koje su namijenjene službenicima koji rade s maloljetnicima. Navedeno su prezentirale upraviteljica i voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju.