7. Kojim propisom se uređuju uvjeti i način izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u državnim tijelima?

Uvjeti i način izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa uređuju se Uredbom o uvjetima i načinu izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u državnim tijelima (NN, broj 100/11).
 
Obrazloženje:
Sukladno odredbi članka 6. stavaka 4. i 5. Uredbe o uvjetima i načinu izbora osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u državnim tijelima, s osobom izabranom na stručno osposobljavanje zaključuje se pisani ugovor u kojem se utvrđuje radno mjesto za čije se poslove provodi stručno osposobljavanje, trajanje stručnog osposobljavanja te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana. Po jedan primjerak zaključenog ugovora o stručnom osposobljavanju državno tijelo dužno je u roku od 15 dana od dana zaključenja dostaviti središnjem tijelu državne uprave nadležnom za službeničke odnose i nadležnoj službi za zapošljavanje.