Studijski posjet 21. - 26. studenog 2021. godine, Oslo, Kraljevina Norveška

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Oslo - studeni 2021/Okruzni sud u Oslu_studeni 2021_slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Studijski posjet predstavnika Ministarstva pravosuđa i uprave organiziran je u okviru projekta „Rekonstrukcija zgrade Općinskog suda u Splitu i promocija e-usluga“, sufinanciranog sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014. – 2021. 

Posjet je proveden u kontekstu projektne aktivnosti koja uključuje izradu preporuka norveških stručnjaka za poboljšanje postojećih e-usluga pravosuđa u Republici Hrvatskoj te uvođenje novih e-usluga.
Glavne teme studijskog posjeta bile su digitalizacija, simplifikacija, inovacija te de-identifikacija sudskih odluka. Svrha studijskog posjeta bila je razmjena iskustava u implementaciji e-usluga s predstavnicima norveških državnih organizacija zaduženih za vođenje različitih elektroničkih registara i s predstavnicima Norveške sudske uprave, kao i upoznavanje novih rješenja za pojednostavljenje i brži protok informacija te službenu interakciju s građanima.
Tijekom posjeta sudionici su upoznati s norveškim pravosudnim sustavom te su sudjelovali u sastancima, interaktivnim prezentacijama i raspravama s predstavnicima odjela Legal Tech Pravnog fakulteta Sveučilišta u Oslu koji pripremaju preporuke za poboljšanje postojećih i uvođenje novih e-usluga pravosuđa u Republici Hrvatskoj.
Ukupna vrijednost projekta „Rekonstrukcija zgrade Općinskog suda u Splitu i promocija e-usluga“ je 74.625.000,00 kuna, a cilj je jačanje učinkovitosti i efikasnosti pravosudnog sustava.
Više informacija o Norveškom financijskom mehanizmu: eeagrants.hr.