Okrugli stol „Mirenje u stečajnim postupcima”

Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Unaprjeđenje sustava sudskog mirenja/Okrugli stol_Mirenje u stecajnim postupcima_29 06 2021.png
 
 


U organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave, u okviru projekta „Unaprjeđenje sustava sudskog mirenja” sufinanciranog sredstvima Norveške darovnice, dana 29. lipnja 2021. godine održan je online Okrugli stol „Mirenje u stečajnim postupcima”.

 
Na okruglom stolu sudjelovali su suci trgovačkih sudova i Visokog trgovačkog suda, odvjetnici, stečajni upravitelji i predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
Postupak mirenja je brži i lakši način rješavanja sporova te se na okruglom stolu raspravljalo o primjeni postupka mirenja i u stečajnim postupcima. Stečajni upravitelji pozitivnim ocjenjuju mogućnost primjene mirenja i u stečajnim postupcima te se postavilo pitanje zašto se u praksi u stečajnim postupcima ne provodi postupak mirenja.
  
Nadalje, raspravljalo se o medijacijskim vještinama sudaca i odvjetnika, te koliko su iste potrebne sucima i odvjetnicima.

U okviru Projekta „Unaprjeđenje sustava sudskog mirenja” u pripremi je provođenje obuke za izmiritelje te su suci i odvjetnici pozvani prijaviti se na obuku te stečenim znanjima i vještinama doprinijeti primjeni postupka mirenja i u stečajnim postupcima.
Zaključno, prisutni su iskazali zadovoljstvo i podršku na radu u unaprjeđenju postupka mirenja u stečajnim postupcima.

MIRENJE-MEDIJACIJA
        Projekt je sufinanciran sredstvima Norveške darovnice.