Edukacije o validiranom Sustavu procjene počinitelja

Slika /dokumenti/Projekti/Norveški financijski mehanizam/Jacanje-zastite-ljudskih-prava-i-javne-sigurnosti-kroz-unaprjedjenje-kapaciteta-probacijske-sluzbe/22 i 25 ozujka 2024_slika1.jpg
22. i 25. ožujka 2024. godine u Ministarstvu pravosuđa i uprave u okviru projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe“ financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma 2014. - 2021. održane su za probacijske službenike Edukacije o validiranom Sustavu procjene počinitelja (SPP). Edukacije su provele  izv. prof. dr. sc. Lucija Vejmelka i  prof. dr. sc. Marijana Majdak sa Studijskog centra socijalnog rada, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Iva Černja Rajter sa Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Edukaciju je dio službenika pratio uživo u dvorani Ministarstva a veći dio online ispred svojih računala.

Sudionicima edukacije predstavljeni su rezultati znanstvene validacije Sustava procjene počinitelja (SPP) koju su provele prethodno navedene profesorice te prijedlozi za njegovu izmjenu. Statistička validacija instrumenta pokazala je da je u cjelini instrument valjan i pouzdan, da pokazuje dobru do visoku osjetljivost  te da je značajno povezan s vjerojatnošću ponovnog počinjenja kaznenog djela.