Predstavljanje Pilot projekta Roma mentora u Rumunjskoj

  • Slika /slike/Projekti/Podrška daljnjem razvoju i jačanju probacijske službe u Republici Hrvatskoj/23 i 24-11-2022 - Bukurešt/Bukurest_23 i 24 11 2022_slika3.jpg
  • Slika
  • Slika

23. i 24. studenog 2022. službenice Ministarstva pravosuđa i uprave, Sektora za probaciju Vesna Zelić Ferenčić i Martina Rakić sudjelovale su u Bukureštu, Rumunjska; u međuresornoj radionici  koju su organizirali EuroPris i CEP.  

S ciljem pronalaženja kvalitetne ravnoteže između učinkovitosti, sigurnosti te smanjenja recidivizma, zatvorski sustavi i probacijske službe u svoj rad s osuđenicima uključuju organizacije civlnog društva, socijalne servise u zajednici te druge društvene institucije kako bi podržali sve aspekte reintegracije i rehabilitacije.
Službenice su na radionici prezentirale inovativnu praksu međuresorne suradnje u Hrvatskoj u Međimurskoj županiji koja se provodi u okviru pilot Projekta Roma mentora koji se  realizira u okviru projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz poboljšanje kapaciteta Probacijske službe Republike Hrvatske” financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma 2014- 2021.