Radionica „Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom“

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Razmjena iskustva i primjeri dobre prakse - 27-03-2023-slika1/razmjena iskustva i primjeri dobre prakse_27 03 2023_slika1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave 27. ožujka 2023. održana je prva regionalna radionica „Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom“ za suce općinskih sudova i općinsko državno odvjetništvo zagrebačkog područja.

Službenici probacije te suci i državni odvjetnici su kroz prezentacije te zajedničku diskusiju o načinima izvršavanja probacijskih poslova analizirali dosadašnju suradnju i iznijeli prijedloge za unapređenje buduće suradnje.

Prezentirano je izvršavanje probacijskih poslova, u fazama prije, tijekom i nakon provedbe kaznenog postupka s posebnim naglaskom na izradi izvješća probacijske službe u fazi prije i tijekom kaznenog postupka. Uz službenike probacije o svom iskustvu suradnje s probacijom govorile su sutkinja Dijana Rizvić s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu te Marija Balenović sutkinja Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske.

Radionica je realizirana u okviru projekta “Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe” financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma.

Sudionici radionice izrazili su izrazito zadovoljstvo sudjelovanjem te istaknuli korisnost ovakvih edukacija i međusobne suradnje.