Gostovanje hrvatske delegacije na Okruglom stolu "Yellow Ribbon - Growing European Together" u Pragu

Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Jacanje-zastite-ljudskih-prava-i-javne-sigurnosti-kroz-unaprjedjenje-kapaciteta-probacijske-sluzbenovosti/Prag_1 do 3 11 2023_slika2.jpg
Uz podršku Norway Grants 2014-2021 (Justice programme) od 1. do 3. studenog 2023. čelnici europskih zatvora i probacije sastali su se u Pragu s predstavnicima češke Zatvorske službe, Službe za probaciju i medijaciju te neprofitnog sektora na Okruglom stolu "Yellow Ribbon - Growing European Together" u organizaciji češke nevladine organizacije Yellow Ribbon. Izvršna direktorica organizacije, Gabriela Slováková, pokrenula je projekt podizanja svijesti Yellow Ribbon Run (YRR) prije devet godina, inspiriran istovjetnim događajem u Singapuru.
Svake godine trka okuplja ljude iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora, kao i ranije osuđivane osobe i one koji još uvijek služe kaznu zatvora, kako bi se zajedno borili protiv predrasuda, za inkluziju i za sigurnije društvo. Na okruglom stolu sudjelovali su i hrvatski predstavnici zatvorskog i probacijskog sustava (upravitelj Zatvora u Gospiću te voditeljice Probacijskog ureda Gospić i Probacijskog ureda Zagreb I).
Svi su sudionici pozitivno ocijenili ideju da se ovakva inicijativa za smanjenje recidivizma i veću sigurnost u društvu dovede u njihove zemlje. Sudjelovanje predstavnika hrvaste probacijske službe financirano je iz projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta probacijske službe“, Norveški financijski mehanizam 2014. - 2021.