Team Building Središnjih ureda zatvorskog i probacijskog sustava

Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/team building_12 05 2023_slika1.jpg

Team Building Središnjih ureda zatvorskog i probacijskog sustava realiziran je 12. svibnja 2023. godine.

Kao sastavni dio projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta probacijske službe“, a u sklopu aktivnosti „Suradnja zatvorskog i probacijskog sustava“, dana 12. svibnja 2023. godine u Turopoljskom Markuševcu realiziran je Team Building u okviru kojeg je sudjelovalo 8 službenika Središnjeg ureda zatvorskog sustava i 6 službenika Središnjeg ureda probacijskog sustava, uz sudjelovanje p.o. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimira Penića i višeg savjetnika-specijaliste Uprave Jure Žulja.

Zahtjevna je zadaća Središnjih ureda zatvorskog i probacijskog sustava planiranje i koordinacija poslova oba sustava vezanih uz resocijalizaciju i socijalnu reintegraciju počinitelja kaznenih djela, a naročito kod poslova koji se obavljaju tijekom i nakon izvršavanja kazne zatvora i uvjetnog otpusta. Realizirani Team Building pridonio je boljem međusobnom upoznavanju službenika Središnjih ureda, kao i jačanju pozitivne motivacije za zajedničke profesionalne izazove. Značaj suradnje zatvorskog i probacijskog sustava dodatno je naglašen i sudjelovanjem p.o. ravnatelja zajedničke Uprave, kao i višeg savjetnika-specijaliste Uprave.
Sudionici su Team Building ocijenili potrebnim i korisnim, uz naglašavanje nužnosti nastavka ovakvog oblika zajedničkog rada i druženja.