Održana je druga radionica „Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom“

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/04-05-2023 - II radionica - Razmjena isk i primj dobre prakse u suradnji s prob sluzbom/II radionica_Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse_04 05 2023_slika2.jpg
  • Slika
  • Slika

U prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave 4. svibnja 2023. godine održana je druga po redu regionalna radionica za suce općinskih sudova i općinsko državno odvjetništvo u organizaciji Sektora  za probaciju. 

Radionice se realiziraju u sklopu projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta hrvatske probacijske službe“, sufinanciranog sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021. Probacijski službenici te suci i državni odvjetnici su kroz prezentacije i zajedničku diskusiju razmijenili iskustva o izvršavanju alternativnih sankcija kazni zatvora. Analizom primjera iz prakse i dosadašnje suradnje iznijeli su prijedloge za unaprjeđenje buduće suradnje. O iskustvima suradnje s probacijskom službom govorile su sutkinje Marija Balenović s Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske te sutkinja Dijana Rizvić s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.
Svi sudionici su svojim aktivnim sudjelovanjem u radionici doprinijeli njezinoj kvaliteti te su izrazili zadovoljstvo ovakvim načinom razmjene iskustava.