Studijska posjeta hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika Norveškoj zatvorskoj i probacijskoj službi, KDI (Kriminalomsorgen)

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/KDI - kriminalomorgen - od 20 do 24-03-2023/KDI_kriminalomorgen_od 20 do 24 03 2023_slika3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Hrvatska delegacija od deset sudaca, državnih odvjetnika i predstavnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju sudjelovala je od 20. do 24. ožujka 2023. na studijskoj posjeti Norveškoj zatvorskoj i probacijskoj službi. 

Posjeta je realizirana u okviru projekta “Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe” financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma.
 
Tijekom studijske posjete hrvatska je delegacija imala priliku posjetiti Borgarting drugostupanjski sud, Upravu norveške zatvorske i probacijske službe (Kriminalomsorgsdirektoratet) i Probacijski ured u Oslu. Na sastancima i prezentacijama organiziranim u sklopu posjete, delegacija je upoznata s organizacijom i načinom rada norveškog pravosudnog sustava te norveške zatvorske i probacijske službe, s naglaskom na organizaciju i rad Sudova za droge te provođenje elektroničkog nadzora u Norveškoj.  Studijska posjeta poslužila je i planiranju nadolazećih projektnih aktivnosti zajedno s kolegama iz Norveške te je tijekom iste programirana edukacija o elektroničkom nadzoru za hrvatske suce planirana za travanj ove godine.